Τα μικρά κανάλια στη Βουλή για τις 360 χιλ. που έλαβαν

wild-865296_1920

Οι ιδιοκτήτες των μικρών τηλεοπτικών καναλιών θα παρελάσουν σήμερα στη Βουλή, μετά την εγγραφή θέματος από το Βουλευτή της Συμμαχίας Πολιτών Παύλο Μυλωνά για την κρατική χορηγία που έλαβαν πρόσφατα συνολικού ύψους 360 χιλ. ευρώ. Πρόκειται για απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για χρηματοδότησή τους που πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων. Το θέμα θα εξεταστεί από την επιτροπή Ελέγχου στις 8:30 π.μ. με καλεσμένους τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, τον Γενικό Ελεγκτή, εκπροσώπους της Νομικής Υπηρεσίας και της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης ως επίσης και τους ιδιοκτήτες των καναλιών MAD TV, CAPITAL TV, PLUS TV, ΕΧΤΡΑ TV και της εταιρείας VELISTER LTD.
Ακολούθως η Επιτροπή θα εξετάσει, έπειτα από εισήγηση της βουλευτού της Συμμαχίας Άννας Θεολόγου, την απόφαση για συνεργασία της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας με την ασφαλιστική εταιρεία Universal Life.

Ίδρυση Αρχής για Εξαρτήσεις
Στις 10:30 το πρωί η επιτροπή Υγείας θα εξετάσει την πρόταση νόμου βουλευτών, σχεδόν από όλα τα κόμματα, περί Προλήψεως της Χρήσης και Διάδοσης Ναρκωτικών και Άλλων Εξαρτησιογόνων Ουσιών, η οποία προβλέπει την Ίδρυση Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου. Ακολούθως η επιτροπή θα συνεχίσει, παρουσία του Υπουργού Υγείας, την κατ’ άρθρον συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας.

Share on: