Συνεδρίες Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Τετάρτη, 21 Ιουνίου | Στημένα, Κλιματικές Αλλαγές, Ασυμβίβαστο, Εγκλωβισμένοι αγοραστές και ταυτότητες

climate-cold-glacier-iceberg

Με μοναδικό θέμα στην ατζέντα της το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων θα συνέλθει σήμερα στις 8 το πρωί η Επιτροπή Παιδείας. Εδώ και βδομάδες η επιτροπή εξετάζει κατ’ άρθρον το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει νομοθετικά μέτρα και διαδικασίες για αποτροπή και πάταξη του φαινομένου των στημένων αγώνων και σήμερα για να δώσουν τα φώτα τους έχουν κληθεί εκπρόσωποι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Υπουργείου Παιδείας, της Νομικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας, του ΚΟΑ και της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων.

Ασυμβίβαστο
Η Επιτροπή Θεσμών θα συνέλθει σήμερα στις 10:45 το πρωί για να δώσει συνέχεια στη συζήτηση αναφορικά με το νομοσχέδιο και του Κανονισμούς που εκκρεμούν ενώπιόν της από το 2011 για καλύτερη εφαρμογή του νόμου για το ασυμβίβαστο των κρατικών αξιωματούχων. Καλεσμένοι για το θέμα είναι εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών (αναφορικά με το θέμα αφαίρεσης ή όχι από τον κατάλογο ελεγχομένων του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας), της Νομικής Υπηρεσίας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβιβάστου.

Εγκλωβισμένοι αγοραστές
Από τα θέματα που θα εξετάσει σήμερα η Επιτροπή Νομικών ξεχωρίζει η συζήτηση στις 10:20 π.μ. για την πορεία εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με εγκλωβισμένους αγοραστές ενυπόθηκων ακινήτων. Για τη συζήτηση του θέματος το οποίο αφορά μεγάλη μερίδα πολιτών κλήθηκαν να παραστούν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας του Υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας. Προηγουμένως στις 9:40 π.μ. θα εξεταστεί πρόταση νόμου της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Χριστιάνας Ερωτοκρίτου η οποία επιχειρεί να βάλει τέλος στη μεγάλη ταλαιπωρία μεγάλου αριθμού ανηλίκων, οι οποίοι δεν μπορούν να εκδώσουν πολιτική ταυτότητα επειδή ένας εκ των γονέων τους δεν συγκατατίθεται ή δεν εντοπίζεται για να δώσει τη συγκατάθεσή του. Με την πρόταση παρέχεται υπό προϋποθέσεις δυνατότητα έκδοσης ταυτότητας σε ανήλικο με τη συγκατάθεση μόνο του ενός γονέα.

Βραχνάς οι Κτηματομεσίτες
Την επίμαχη πρόταση νόμου της βουλευτού του ΑΚΕΛ Ελένης Μαύρου με την οποία εκσυγχρονίζεται ο περί Κτηματομεσιτών Νόμος θα επανεξετάσει σήμερα σε έκτακτη συνεδρία της στις 3:00 μ.μ. η Επιτροπή Εσωτερικών. Η πρόταση είχε οδηγηθεί στην Ολομέλεια προ εβδομάδων ωστόσο αναβλήθηκε δύο- τρεις φορές μέχρι σήμερα λόγω θεμάτων που προέκυπταν κάθε φορά την τελευταία στιγμή…

Κλιματική αλλαγή
Για τις 11 το πρωί είναι ορισμένη η σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος η οποία έχει ως μοναδικό θέμα συζήτησης την στρατηγική εφαρμογής της Συμφωνίας του Παρισιού για την Κλιματική Αλλαγή. Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, o Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου και του Κυπριακού Ιδρύματος Προστασίας του Περιβάλλοντος (Terra Cypria).

Share on: