Navigation Menu
CHA_0826_pp-VG
Μη εκλεγμένος

Απόστολος Νικολάου

Λογιστής
Κόμμα Συμμαχία
Περιφέρεια Λεμεσού

Συνοπτικό προφίλ

Ο Απόστολος Νικολάου γεννήθηκε το 1974 και κατάγεται από τον κατεχόμενο Άγιο

Γεώργιο Κερύνειας. Μεγάλωσε στην Λεμεσό οπού ζει και εργάζεται. Αποφοίτησε από το

Λύκειο Άγιου Αντωνίου στον οικονομικό κλάδο .Με το τέλος της στρατιωτικής του θητείας,

συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας το δίπλωμα του Λογιστή FMAAT και

CYIIA.Εργάστηκε επί σειρά ετών στον ιδιωτικό τομέα, σε ξένες εταιρείες μεγάλης εμβέλειας

στον χώρο των ναυτιλιακών, υπηρεσιών και των διεθνών οικονομικών. Από το 2009,

εξασκεί το επάγγελμα του Λογιστή στην δική του εταιρεία “PENAP CONSULTANTS’’, μαζί

με την σύζυγο του Πηνελόπη Νεοφύτου Νικολάου. Έχει τρία παιδιά.

Απόψεις για σημαντικά θέματα

1. Ποιοι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην υποβολή υποψηφιότητας;
Επέλεξα να διεκδικήσω μια θέση στη Βουλή με καθαρή συνείδηση και επίγνωση γι’αυτά που μπορώ να προσφέρω στην πολιτική σκηνή. Πρωταρχικά, θέλω να επαναφέρω στο βαθμό που μου αναλογεί, τον ανθρωποκεντρικό ρόλο της πολιτικής. Ένας βουλευτής εκλέγεται για να υπηρετήσει τις ανάγκες και τα συμφέροντα των πολιτών που τον έχουν τιμήσει με αυτό το αξίωμα, όχι για να ικανοποιήσει προσωπικές ατζέντες και φιλοδοξίες. Κατα δεύτερον, η ανάγκη για νέα πρόσωπα που θα ανανεώσουν την Βουλή είναι διάχυτη σε όλη την κοινωνία. Και μιλάμε ασφαλώς για πρόσωπα γειωμένα στην πραγματικότητα, όχι για καριερίστες πολιτικούς που κατα βάση, δεν γνωρίζουν ούτε τα προβλήματα, ούτε τις προτεραιότητες του μέσου ψηφοφόρου.
2. Σε ποιες κοινοβουλευτικές επιτροπές από αυτές που δεν έχετε συμμετάσχει θα θέλατε να συμμετάσχετε και γιατί;
Επιτροπή Οικονομικών λόγω της επαγγελματικής μου κατάρτισης.
Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαικών υποθέσεων ώστε να διασφαλίσω την συμμετοχή μου σε θέματα που άπτονται του εθνικού μας προβλήματος αλλά και της θέσης μας στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό.
Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων& Ίσων Ευκαιριών γιατί θέλω να συμβάλλω στην διαμόρφωση πολιτικών που θα επιτύχουν την πραγματική προώθηση της ισότητα των φύλων στην απασχόληση, τόσο στη δημόσια σφαίρα όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού γιατί χρειαζόμαστε στρατηγικές και λύσεις με όραμα - όχι παρωχημένες αποφάσεις που διασφαλίζουν μόνο το παρόν αλλά όχι το μέλλον.
Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού, γιατί η αναβάθμιση της Παιδείας και του Πολιτισμού μας αποτελούν θεμέλιο λίθο κάθε σοβαρού κράτους
3. Τι θα θέλατε, αν μπορούσατε, να αλλάξετε από τη λειτουργία της Βουλής;
- Άρση της Βουλευτικής Ασυλίας.
- Σοβαρότερες διαδικασίες στον τρόπο ψήφισης νομοθεσιών ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ενημέρωση και μελέτη τεχνικών και επι μέρους στοιχείων γι'αυτά που καλείται να περάσει κάθε φορά η Βουλή.
4. Ποιες οι κόκκινες γραμμές σας, συνοπτικά, που θα σας απέτρεπαν από του να ψηφίσετε ναι στο δημοψήφισμα για τη λύση του Κυπριακού;
• Υλοποίηση στρατηγικού σχεδίου που να εξασφαλίζει την επίλυση του προβλήματος σε σύντομο χρόνο αλλά όχι με κάθε κόστος.

• Επιβάλλεται η λύση να διασφαλίζει την εθνική, πολιτική, πολιτισμική και οικονομική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού αλλά και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.
• Σοβαρή αξιολόγηση των προοπτικών ανάπτυξης των νέων σε μια ελεύθερη Κύπρο. 
• Όλοι οι πρόσφυγες πρέπει να έχουν το δικαίωμα επιστροφής
• Δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες εκτός και εάν εμείς υπογράψουμε την παραχώρηση τους.
• Ελεύθερη διακίνηση, ελεύθερη εγκατάσταση, ελεύθερη ιδιοκτησία και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε όλες τις περιφέρειες της Κύπρου.
• Απαιτούμε και διεκδικούμε Ελευθέρια, Δικαιοσύνη και ανατροπή των τετελεσμένων της κατοχής.
5. Ποια είναι τα κυριότερα κατά την άποψή σας προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία μας παρά την έξοδο από το μνημόνιο;
Η αποδυνάμωση της μεσαίας τάξης είναι ένα οικονομικό θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί για να μπορούμε να μιλάμε για οικονομική ανάπτυξη.
Η ανεργία των νέων μας τους οδηγεί στο εξωτερικό με αποτέλεσμα να χάνουμε καθημερινά ένα ικανό και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό (brain drain).
Τα δημοσιονομικά μας έχουν μεν βελτιωθεί, παρόλα αυτά απαιτείται και άλλη εξυγίανση της κρατικής μηχανής και των ημικρατικών οργανισμών.
6. Είστε υπέρ ή κατά των ιδιωτικοποιήσεων;
Είμαι κατα των ιδιωτικοποιήσεων αφου τυχον υλοποίηση τους, θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για οργανισμούς που εν δυνάμει μπορούν να επιφέρουν πόρους στο κράτος, απλά χρειάζονται σαρωτικών αλλαγών που να διασφαλίζουν την υγιή τους λειτουργία. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για οργανισμούς-κλειδιά στην παροχή βασικών αγαθών.
7. Θεωρείτε ικανοποιητική την αντιμισθία του βουλευτή;
Ναι αλλά θεωρώ τα επιδόματα που δίδονται υπερβολικά. Προκαλούν το κοινό αίσθημα σε μια εποχή τεράστιας κρίσης και απαξίωσης των θεσμών.
8. Εάν δεν εκλεγείτε, πώς θα προσφέρετε στον τόπο σας;
Θα συνεχίσω να προσφέρω σε ατομικό επίπεδο μέσω της ανάμειξης μου στα κοινά και με όποιο τρόπο μπορώ.
9. Θα συνεχίσετε να ασκείτε το επάγγελμά σας;
Ναι.
10. Ποια είναι η θέση σας για την θεσμοθέτηση εργαλείου ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών (e-petition) στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών; Δηλαδή, νομοθεσίας που να διασφαλίζει ότι με τη συγκέντρωση συγκεκριμένου αριθμού υπογραφών πολιτών, το αρμόδιο θεσμικό όργανο (κυβέρνηση, βουλή κοκ) θα υποχρεούται να εξετάσει το εν λόγω αίτημα και ακολούθως να απαντήσει τεκμηριωμένα ή να εκκινήσει διαδικασία εκπλήρωσης του αιτήματος;
Είμαι αναφανδόν υπερ. Πρόκειται για ένα καλό δείγμα συμμετοχικής δημοκρατίας.
11. Είστε υπέρ ή κατά για τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας;
Υπερ.
12. Είστε υπέρ ή κατά για την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης;
Υπέρ.
13. Είστε υπέρ ή κατά για την νομιμοποίηση της θήρευσης αμπελοπουλιών;
Υπέρ.
14. Είστε υπέρ ή κατά για την νομιμοποίηση των εκτρώσεων;
Υπέρ.

  Ερωτήσεις : 1 | Απαντήσεις : 0

 1. 1. Θα υποστηρίζατε μεγαλύτερη διαφάνεια στον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων; Τι ακριβώς θα προτείνατε;
   
  2. Η ψήφιση νόμων διαφέρει από την εφαρμογή νόμων. Αν στο μέλλον κατηγορηθείτε για μια παρανομία, θα ζητούσατε συγγνώμη από το κοινό και θα παραδίδατε τη βουλευτική σας θέση, ακόμη και αν νομίζατε ότι είστε αθώοι;
   
  Ανδρέας Μιλιδώνης (Επiκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστήμιο Κύπρου)

  VN:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου