Navigation Menu
Δημήτρης Τριμιθιώτης
Μη εκλεγμένος

Δημήτριος Αντρέα Τριμιθιώτη

Πρόωρα Αφυπηρετήσας Ημικρατικός Υπάλληλος
Κόμμα Πνοή Λαού
Περιφέρεια Λευκωσίας

Συνοπτικό προφίλ

Ο Δημήτριος Τριμιθιώτης είναι πτυχιούχος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Διπλωματούχος στις Δημόσιες Σχέσεις από το Chartered Institute of Public Relations της Αγγλίας.
Εργάστηκε στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (Ημικρατικός Οργανισμός) για 34 χρόνια από την 01/09/79 μέχρι 29/09/13. Είναι μέλος του το Chartered Institute of Public Relations της Αγγλίας και του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου.
Είναι παντρεμένος με την κα. Μαρία Αποστόλου και δεν έχει παιδιά. Αφυπηρέτησε πρόωρα από την Αρχή Ανάπτυξης ανθρώπινου Δυναμικού και ζει μόνιμα στην Κύπρο.

Απόψεις για σημαντικά θέματα

1. Ποιοι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην υποβολή υποψηφιότητας;
Οι λόγοι που με οδήγησαν στην υποψηφιότητα είναι:
α. Το κυπριακό πρόβλημα έχει εσκεμμένα αφεθεί να μεταλλαχθεί από πρόβλημα εισβολής , κατοχής και εποικισμού σε διακοινοτική διαφορά λόγω έλλειψης στρατηγικής , ερασιτεχνικών προσεγγίσεων και ανεπάρκειας του πολιτικού προσωπικού της χώρας . Οι λανθασμένοι χειρισμοί των τελευταίων 40 χρόνων έχουν αποθρασύνει την Τουρκία και έχουν απομακρύνει την λύση του κυπριακού προβλήματος .Η τρέχουσα οικονομική δυσπραγία στην οποία σύρθηκε εσκεμμένα ο κυπριακός λαός χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης για αποδοχή λύσης που θα εξυπηρετεί τα τούρκικα συμφέροντα και θα θέτει την Κύπρο υπό μόνιμη Τουρκική ομηρία.
β. Το Κυπριακό πολιτικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει. Η συντριπτική πλειοψηφία των κύπριων πολιτών έχουν απαξιώσει τόσο τα κόμματα όσο και το πολιτικό προσωπικό . Η αποχή των πολιτών από τις εκλογικές διαδικασίες αυξάνεται χρόνο με χρόνο και έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα . Τα πολιτικά κόμματα από κύτταρα της δημοκρατίας έχουν καταστεί κέντρα διαφθοράς και εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων και πελατειακών σχέσεων.
γ. Οι πολίτες έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη στο σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης αφού τεράστια σκάνδαλα όπως αυτό της πρόσφατης κατάρρευσης της οικονομίας συγκαλύπτονται από το πολιτειακό κατεστημένο.
δ. Η Κυπριακή κοινωνία έχει απολέσει το παραδοσιακό σύστημα αξιών που την συνείχε και η γλώσσα . η ιστορία , η παράδοση η πίστη , τα ήθη και τα έθιμα έχουν αλλοτριωθεί. Η κυπριακή οικονομία έχει συρθεί σε βαθειά ύφεση από τις πρωτοφανείς παράνομες και παράτυπες ενέργειες των ξένων κέντρων αποφάσεων και την εγκληματική συνέργεια ερασιτεχνισμών και αμέλεια του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Το τραπεζικό σύστημα χρησιμοποιήθηκε και συνεχίζει να χρησιμοποιείται για αποδόμηση του κοινωνικού ιστού με την εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης φιλοσοφίας για ιδιωτικοποίηση των απωλειών. Η συνεχιζόμενη εμμονή των ξένων δανειστών και της κυπριακής κυβέρνησης σε μέτρα λιτότητας παρά τα αναπτυξιακά έργα δυσχεραίνει την ανάκαμψη.
ε. Το θείο δώρο των υδρογονανθράκων κινδυνεύει να εξανεμιστεί από τους ερασιτεχνισμούς χειρισμούς και την διαφθορά του πολιτικού προσωπικού.
στ. Το δημοκρατικού πολίτευμα στην Κύπρο έχει διαβρωθεί σημαντικά από την εμπλοκή των κομμάτων , των πολιτικών και των πολιτών σε πράξεις διαφθοράς και την επικράτηση των πελατειακών σχέσεων σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου.
2. Σε ποιες κοινοβουλευτικές επιτροπές από αυτές που δεν έχετε συμμετάσχει θα θέλατε να συμμετάσχετε και γιατί;
Επιτροπή Άμυνας , Υγείας και Θεσμών και Αξιών .
Οι επιτροπές αυτές έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τις άλλες
και πρέπει οι αποφάσεις τους να χαρακτηρίζονται από ανιδιοτέλεια , διαφάνεια, αξιοκρατία, αγάπη προς τον άνθρωπο και να είναι ενάντια στη διαφθορά.
3. Τι θα θέλατε, αν μπορούσατε, να αλλάξετε από τη λειτουργία της Βουλής;
Οι βασικές αλλαγές που επιδιώκω είναι:
1.Η αρχή ότι τα πολιτικά πρόσωπα πρέπει να θέτουν το δημόσιο συμφέρον πάνω από το προσωπικό και το κομματικό.
2.Η μια θητεία των αιρετών πολιτειακών αξιωματούχων η οποία να μην ξεπερνά τα 5 έτη.
3.Εφαρμόγη νομοθεσίας για την διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων.
4. Την βελτίωση του συστήματος δικαιοσύνης για αποκάλυψη σκανδάλων και αυστηρή εφαρμογή των νόμων .
5.Την Διοικητική αυτονόμηση των σχολικών μονάδων.
6. Την αυτονόμηση των δημοσίων νοσοκομείων.
7.Τη διαφύλαξη και ανάδειξη των παραδοσιακών αξιών ,των ηθών της παράδοσης και της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομίας του λάου μας .
4. Ποιες οι κόκκινες γραμμές σας, συνοπτικά, που θα σας απέτρεπαν από του να ψηφίσετε ναι στο δημοψήφισμα για τη λύση του Κυπριακού;
Οι κόκκινες γραμμές μου που θα με απέτρεπαν να ψηφίσω ναι στο δημοψήφισμα για τη λύση του Κυπριακού είναι όπως ανάφερα και πιο πάνω , το ηχηρό ΟΧΙ στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. ‘Οραμα μου η Κύπρος να καταστεί ενιαία, αδιαίρετη, κυρίαρχη και ευρωπαϊκή χωρίς εγγυήσεις και έποικους.
5. Ποια είναι τα κυριότερα κατά την άποψή σας προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία μας παρά την έξοδο από το μνημόνιο;
α )Η Κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος .
β) Η διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Eurogroup και την ΕΚΤ για τις προσχεδιασμένες παράτυπες και καταστροφικές αποφάσεις τους .
γ )Η απόδοση ευθυνών (ποινικές, αστικές , πολιτικές) στους ενόχους.
δ) Η αποζημίωση όλων όσων έχουν υποστεί ζημιά χωρίς τη δική τους υπαιτιότητα.
ε) Το βασικό επίπεδο του λαού.
στ) Οι εκποιήσεις πρώτης κατοικίας πρέπει να αποτραπούν.
ζ) Αποκρατικοποίηση των Ημικρατικών Οργανισμών όπως ανάφερα πιο πάνω με τη διατήρηση του μοναχικού ελέγχου από το κράτος.
η) Εναρμόνιση όρων απασχόλησης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
6. Είστε υπέρ ή κατά των ιδιωτικοποιήσεων;
Υποστηρίζω την αποκρατικοποίηση των Ημικρατικών Οργανισμών τη διατήρηση του μετοχικού ελέγχου από το κράτος , την πώληση μειοψηφικού πακέτου μετοχών και την ανάθεση της διοίκησης σε στρατηγικούς επενδυτές και την απεμπλοκή των κομμάτων.
7. Θεωρείτε ικανοποιητική την αντιμισθία του βουλευτή;
Ναι πιστεύω ότι είναι ικανοποιητική
8. Εάν δεν εκλεγείτε, πώς θα προσφέρετε στον τόπο σας;
Θα συνεχίσω να είμαι ενεργός πολίτης ενάντια στη διαφθορά υποστηρίζοντας τη διαφάνεια , την ανιδιοτέλεια , την αξιοκρατία και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.
Επίσης θα συνεχίσω να απορρίπτω την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με όραμα μου μια Κύπρο ενιαία ,αδιαίρετη, κυρίαρχη και ευρωπαϊκή χωρίς εγγυήσεις και εποίκους .
Ευελπιστώ και θα αγωνιστώ για μια Κύπρο που να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις βασικές ελευθερίες και το ευρωπαϊκό κεκτημένο , σε συνθήκες ασφαλείας οικονομικής και κοινοτικής ευημερίας .
Θα αγωνιστώ ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες, αστικές και πολιτικές στους ενόχους για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας και να αποζημιωθούν όλοι όσοι έχουν υποστεί ζημιά άνευ δίκης τους υπαιτιότητας.
Επίσης πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση των υδρογονανθράκων πριν από τη λύση του Κυπριακού μέσα σε διεθνές νομικό πλαίσιο για διασφάλιση της διαφάνειας με κυρίαρχο ταμείο ευημερίας και ανεξάρτητη επιτροπή οικονομικού ελέγχου .
Αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων και ανάπτυξη συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών νοσοκομείων.
Θα βοηθήσω ώστε να προωθηθεί η οριζόντια ψηφοφορία με μια θητεία αιρετών πολιτειακών αξιωματούχων και χωρίς βουλευτική ασυλία.
Θα εργαστώ ενάντια των εκτρώσεων και του σύμφωνου συμβίωσης .Να γίνει εναρμόνιση των ορίων απασχόλησης του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα .
Να αποτραπούν οι εκποιήσεις πρώτης κατοικίας, εξαιρουμένων των πολυτελών οικιών.
Τέλος η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να διεκδικήσει αποζημιώσεις από το Eurogroup και την ΕΚΤ για τις προσχεδιασμένες ,παράνομες αυτοκαταστροφικές αποφάσεις τους .
9. Θα συνεχίσετε να ασκείτε το επάγγελμά σας;
Όπως αναφέρω πιο πάνω είμαι πρόωρα αφυπηρετήσας Ημικρατικός Υπάλληλος.
10. Ποια είναι η θέση σας για την θεσμοθέτηση εργαλείου ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών (e-petition) στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών; Δηλαδή, νομοθεσίας που να διασφαλίζει ότι με τη συγκέντρωση συγκεκριμένου αριθμού υπογραφών πολιτών, το αρμόδιο θεσμικό όργανο (κυβέρνηση, βουλή κοκ) θα υποχρεούται να εξετάσει το εν λόγω αίτημα και ακολούθως να απαντήσει τεκμηριωμένα ή να εκκινήσει διαδικασία εκπλήρωσης του αιτήματος;
Υποστηρίζω τα δημοψηφίσματα για σημαντικά θέματα και την ηλεκτρονική δημοκρατία.
11. Είστε υπέρ ή κατά για τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας;
Εκεί όπου παύει να υπάρχει το λαϊκό έρεισμα δεν πρέπει να υπάρχει η βουλευτική ασυλία.
12. Είστε υπέρ ή κατά για την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης;
Κατά
13. Είστε υπέρ ή κατά για την νομιμοποίηση της θήρευσης αμπελοπουλιών;
Μόνο για ιδιωτική χρήση
14. Είστε υπέρ ή κατά για την νομιμοποίηση των εκτρώσεων;
Κατά

  Ερωτήσεις : 1 | Απαντήσεις : 0

 1. 1. Θα υποστηρίζατε μεγαλύτερη διαφάνεια στον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων; Τι ακριβώς θα προτείνατε;

  2. Η ψήφιση νόμων διαφέρει από την εφαρμογή νόμων. Αν στο μέλλον κατηγορηθείτε για μια παρανομία, θα ζητούσατε συγγνώμη από το κοινό και θα παραδίδατε τη βουλευτική σας θέση, ακόμη και αν νομίζατε ότι είστε αθώοι;

  Ανδρέας Μιλιδώνης (Επiκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστήμιο Κύπρου)

  VN:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου