Navigation Menu
περδικη ηλέκτρα
Μη εκλεγμένος

Ηλέκτρα Παναρέτου Περδίκη

Δασκάλα Ειδικής Εκπαίδευσης
Κόμμα Οικολόγοι
Περιφέρεια Αμμόχωστου

Συνοπτικό προφίλ

Γεννήθηκα στη Λευκωσία το 1962 από γονείς που κατάγονται από την Επαρχία Αμμοχώστου.
Σπούδασα Ειδική Παιδαγωγός στο Πανεπιστήμιο Αννοβέρου της Γερμανίας. Επέστρεψα στην Κύπρο και εργάστηκε για δεκατέσσερα χρόνια στο Ειδικό σχολείο «Ευαγγελισμός» και 12 χρόνια στη Μονάδα Ειδικής Εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο Δασούπολης. Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζομαι στο Δημοτικό σχολείο Γερίου Α΄. Από το 2004 είμαι Βοηθός Διευθύντρια Ειδικής Εκπαίδευσης .
Είμαι ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης «Οικολογική Κίνηση Κύπρου» και του Σωματείου «Φίλοι του Ακάμα». Είμαι ενεργητικό μέλος σε οργανώσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες. Είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου καρκινοπαθών και συγγενών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας ( ΕΛ-Α-ΖΩ ).
Είμαι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Κινήματος Οικολόγων-Περιβαλλοντιστών και κατέχω τη θέση του οργανωτικού γραμματέα της επαρχιακής επιτροπής Λευκωσίας.
Είμαι παντρεμένη με τον Γιώργο Περδίκη και έχουμε δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και τον Στέφανο.

Απόψεις για σημαντικά θέματα

1. Ποιοι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην υποβολή υποψηφιότητας;
Θέλω να μπορέσω να συμβάλω στη διαμόρφωση του μέλλοντος των παιδιών μου μέσω της ενεργής συμμετοχής μου σε κέντρα λήψης αποφάσεων
2. Σε ποιες κοινοβουλευτικές επιτροπές από αυτές που δεν έχετε συμμετάσχει θα θέλατε να συμμετάσχετε και γιατί;
Στις επιτροπές Περιβάλλοντος, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ισότητας γιατί εκπροσωπώ ένα πολιτικό κίνημα που θέτει αυτά τα θέματα σε προτεραιότητα.
3. Τι θα θέλατε, αν μπορούσατε, να αλλάξετε από τη λειτουργία της Βουλής;
Την μέχρι σήμερα μη εφαρμογή κάποιων κανονισμών της Βουλής.
4. Ποιες οι κόκκινες γραμμές σας, συνοπτικά, που θα σας απέτρεπαν από του να ψηφίσετε ναι στο δημοψήφισμα για τη λύση του Κυπριακού;
Αν η λύση δεν διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια για όλους τους μόνιμους κατοίκους της Κύπρου, το δικαίωμα των νόμιμων κατοίκων στην περιουσία τους, αν δεν είναι οικονομικά βιώσιμη και εξακολουθούν να υπάρχουν οι τούρκικες εγγυήσεις, τότε δεν θα ψήφιζα ναι στο δημοψήφισμα για τη λύση του Κυπριακού.
5. Ποια είναι τα κυριότερα κατά την άποψή σας προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία μας παρά την έξοδο από το μνημόνιο;
Τα κυριότερα προβλήματα είναι τα συνεχιζόμενα ψηλά επίπεδα στην ανεργία, η μετανάστευση εκατοντάδων νέων μας στο εξωτερικό, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η έλλειψη ανάπτυξης ούτως ώστε να μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που αναγκάστηκαν να είναι λήπτες του ΕΕΕ αντί να εργάζονται. Και κατά συνέπεια τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της ανεργίας και της φτώχειας.
6. Είστε υπέρ ή κατά των ιδιωτικοποιήσεων;
ΚΑΤΑ
Σε γενικές γραμμές είμαι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων διότι τις πλείστες φορές γίνονται για ιδιωτικά και κομματικά συμφέροντα και δεν προηγούνται προσπάθειες για εκσυγχρονισμό και μεταρρύθμιση των οργανισμών. Σε κάποιες όμως περιπτώσεις όταν εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα και το δημόσιο συμφέρον πλήττεται από τη λειτουργία τους, τότε αναγκαστικά πρέπει να ακολουθείται η ιδιωτικοποίηση.
7. Θεωρείτε ικανοποιητική την αντιμισθία του βουλευτή;
Αυτή τη στιγμή δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό των βουλευτών μας βουλευτές εξασκούν δεύτερο επάγγελμα. Αν η αντιμισθία συνδεόταν με το ασυμβίβαστο τότε πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιητική.
8. Εάν δεν εκλεγείτε, πώς θα προσφέρετε στον τόπο σας;
Θα συνεχίσω να προσφέρω από τη θέση του ενεργού πολίτη και εθελοντή σε διάφορες οργανώσεις, όπως έκανα εδώ και 30 χρόνια.
9. Θα συνεχίσετε να ασκείτε το επάγγελμά σας;
Αν και αγαπώ πολύ το επάγγελμα μου και το απολαμβάνω αν εκλεγώ δεν θα συνεχίσω να το εξασκώ διότι είμαι υπέρ του ασυμβίβαστου. « Όταν λειτουργάς δύο εκκλησιές της μιας γελάς της », λέει μια κυπριακή παροιμία.
10. Ποια είναι η θέση σας για την θεσμοθέτηση εργαλείου ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών (e-petition) στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών; Δηλαδή, νομοθεσίας που να διασφαλίζει ότι με τη συγκέντρωση συγκεκριμένου αριθμού υπογραφών πολιτών, το αρμόδιο θεσμικό όργανο (κυβέρνηση, βουλή κοκ) θα υποχρεούται να εξετάσει το εν λόγω αίτημα και ακολούθως να απαντήσει τεκμηριωμένα ή να εκκινήσει διαδικασία εκπλήρωσης του αιτήματος;
Είμαι υπέρ αυτής της θεσμοθέτησης διότι πιστεύω στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση των πολιτικών αποφάσεων που τους αφορούν.
11. Είστε υπέρ ή κατά για τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας;
ΥΠΕΡ
Είμαι υπέρ του περιορισμού της βουλευτικής ασυλίας διότι πιστεύω ότι μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις δικαιούται ένας βουλευτής να μην εκδιωχθεί δικαστικά και αυτές είναι εκείνες που έχουν σχέση με την έκφραση πολιτικής άποψης.
12. Είστε υπέρ ή κατά για την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης;
ΥΠΕΡ
Είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης κάνναβης αν και διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις λόγω της συχνής μη εφαρμογής των νόμων. Στην Κύπρο δυστυχώς χωλαίνει η εφαρμογή των νόμων.
13. Είστε υπέρ ή κατά για την νομιμοποίηση της θήρευσης αμπελοπουλιών;
ΚΑΤΑ
Είμαι εναντίον της νομιμοποίησης της θήρευσης αμπελοπουλιών διότι γενικά είμαι εναντίον της αφαίρεσης ζωής κάθε είδους.
14. Είστε υπέρ ή κατά για την νομιμοποίηση των εκτρώσεων;
ΥΠΕΡ
Είμαι υπέρ της νομιμοποίησης των εκτρώσεων διότι πιστεύω περισσότερο στις ηθικές αξίες για τον περιορισμό τους και όχι στην απαγόρευση τους με συνέπεια την τιμωρία. Επίσης πιστεύω περισσότερο στην πρόληψη, σωστή ενημέρωση και στήριξη παρά στην τιμωρία.

  Ερωτήσεις : 1 | Απαντήσεις : 0

 1. 1. Θα υποστηρίζατε μεγαλύτερη διαφάνεια στον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων; Τι ακριβώς θα προτείνατε;
   
  2. Η ψήφιση νόμων διαφέρει από την εφαρμογή νόμων. Αν στο μέλλον κατηγορηθείτε για μια παρανομία, θα ζητούσατε συγγνώμη από το κοινό και θα παραδίδατε τη βουλευτική σας θέση, ακόμη και αν νομίζατε ότι είστε αθώοι;
   
  Ανδρέας Μιλιδώνης (Επiκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστήμιο Κύπρου)

  VN:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου