Navigation Menu
xatzisavvas
Μη εκλεγμένος

Σταύρος Χατζησάββας

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
Κόμμα ΕΔΕΚ
Περιφέρεια Αμμόχωστου

Συνοπτικό προφίλ

Ο Σταύρος Χατζησάββας γεννήθηκε στην Λευκωσία στις 11 Μαρτίου 1983 στην ενορία Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Τρυπιώτη. Κατάγεται από το κατεχόμενο χωριό Βατυλή της επαρχίας Αμμοχώστου, της οικογένειας Ανδρέα & Μαρίας Λυκούργου Χατζησάββα και από την Αλάμπρα όπου ζει προσωρινά. Είναι το δεύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας του Φοίβου και Ελένης Χατζησάββα.

Ο Σταύρος είναι απόφοιτος του Παγκυπρίου Γυμνασίου Λευκωσίας. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Εθνική Φρουρά υπηρετώντας στις Ειδικές Δυνάμεις Καταδρομών (33 Μ.Κ.) και στην Στρατιωτική Μουσική Εθνικής Φρουράς αφού ήρθε πρώτος στο τραγούδι, στον σχετικό διαγωνισμό επιλογής. Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών και πρόσφατα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στον κλάδο Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Ο Σταύρος Χατζησάββας είναι ιδρυτής και δημιουργός της πρώτης κυπριακής τουριστικής ιστοσελίδας www.cyprushighlights.com. Το 2004 στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ενσάρκωσε τον ρόλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ το 2008 συνεργάστηκε στα πλαίσια της κυκλοφορίας του δίσκου του, ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, με τους Μίκη Θεοδωράκη και Λεωνίδα Μαλένη. Έχει στο ενεργητικό του χρυσούς και πλατινένιους δίσκους ενώ εκπροσώπησε την Κύπρο σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ μαζί με τον Λεωνίδα Μαλένη, με τον οποίο συνεργάζεται μέχρι σήμερα.

Το 2011 και 2012 ήταν καθηγητής - εκπαιδευτής σε ειδικό πρόγραμμα κατάρτισης και επιμόρφωσης των εργαζομένων στην Τουριστική Βιομηχανία του τόπου μας, μια πρωτοβουλία του Α.Ξ.Ι.Κ. με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τελευταία 3 χρόνια ήταν Επαρχιακός Γραμματειακός Λειτουργός του γραφείου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Λάρνακας, όπου βασικοί άξονες δράσης του, ήταν η προστασία του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής, ασφάλειας και υγείας των απλών πολιτών καθώς επίσης και ζητημάτων που άπτονται της ευημερίας και προστασίας των ζώων.

Απόψεις για σημαντικά θέματα

1. Ποιοι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην υποβολή υποψηφιότητας;
Ένα νέο άνθρωπο θα πρέπει να τον ωθεί στο να εμπλακεί με την πολιτική, η κατάσταση που έχει βρεθεί σήμερα η Κύπρος και η κυπριακή κοινωνία στο σύνολο της. Μια κοινωνία η οποία δοκιμάζεται καθημερινά. Μια κοινωνία που παρακολουθεί αποσβολωμένη την επικρατούσα κατάσταση στην κυπριακή πολιτεία. Μια κοινωνία η οποία δοκιμάζει τις αντοχές της, ειδικότερα στον τομέα της δύσκολης, καθημερινής επιβίωσης αφού οι ανάγκες αυξάνονται ενώ παράλληλα η φτώχεια η εξαθλίωση ο κοινωνικός μαρασμός χτύπησε κόκκινο. Ακόμα και η κατάσταση που επικρατεί στο εθνικό μας θέμα, η μεταναστευτικότητα από την Κύπρο κ.α.. Όλα αυτά θεωρώ ότι είναι ορισμένες προκλήσεις για την νέα γενιά, την δική μας γενιά που έχει υποχρέωση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να δουλέψει σκληρά για να σηκώσουμε και πάλι, όλοι μαζί ενωμένοι, τον ήλιο πάνω από τον καθάριο ουρανό της πατρίδας μας!
2. Σε ποιες κοινοβουλευτικές επιτροπές από αυτές που δεν έχετε συμμετάσχει θα θέλατε να συμμετάσχετε και γιατί;
Επιτροπή Εμπορίου Βιομηχανίας Ενέργειας και Τουρισμού διότι ο τομέας ακαδημαϊκής μου μόρφωσης είναι ο Τουρισμός και θεωρώ ότι είμαι σε θέση να προσφέρω πάρα πολλά
Επιτροπή Υγείας πολλά τα προβλήματα υγείας που σήμερα μας πνίγουν άμεση εφαρμογή του ΓΕΣΥ όπως η ΕΔΕΚ πρότεινε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Επιτροπή Περιβάλλοντος αρκετά είναι τα περιβαλλοντικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο τόσο στις ελεύθερες όσο και στις κατεχόμενες περιοχές. Το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε είναι κοινή μας ευθύνη.
Επιτροπή Προσφύγων Εγκλωβισμένων Παθόντων Αγνοουμένων Ως πρόσφυγας από την Βατυλή θεωρώ ότι είναι καθήκον και υποχρέωση μου να συμμετέχω σε αυτή την επιτροπή. Εκτός αυτού θέλω να προωθήσω την πρόταση μου για την Αναβάθμιση και τον Εκσυγχρονισμό των Προσφυγικών Συνοικισμών.
Επιτροπή Θεσμών Αξιών, Επιτρόπου Διοικήσεως Έγκλημα και Τιμωρία των ενόχων, επιστροφή των κλεμμένων χρημάτων στο κράτος και στους πολίτες εκσυγχρονισμός και δημιουργία αυστηρού νομοθετικού πλαισίου ούτως ώστε να είναι αποτρεπτικό προς αυτούς που έχουν στόχο να κλέψουν.
Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού Ο τομέας της παιδείας αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και αδυναμίες. Θεωρώ ότι πρέπει να επανατοποθετήσουμε την παιδεία μας στις σωστές βάσεις που ήταν και να εντάξουμε επιπλέον θεματικούς άξονες ούτως ώστε να την εκσυγχρονίσουμε για την δημιουργία σωστών και σκεπτόμενων ανθρώπων. Ο Πολιτισμός θεωρώ πως είναι επίσης η βαριά μας βιομηχανία και θα ήθελα να προωθήσω την πρόταση μου η οποία κινείται σε 3 άξονες α. ανάδειξη και συντήρηση των πολιτιστικών μας μνημείων, β. προώθηση και προβολή των μνημείων μας καθώς επίσης και των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματώνονται στην Κύπρο γ. στήριξη από την πολιτεία των ανθρώπων των τεχνών και των γραμμάτων.
3. Τι θα θέλατε, αν μπορούσατε, να αλλάξετε από τη λειτουργία της Βουλής;
Από την λειτουργία της Βουλής θα ήθελα να ενισχύσω ακόμη περισσότερο την ενεργώ συμμετοχή των πολιτών με μια ουσιαστικότερη και χρήσιμη συμμετοχή ως παρατηρητές. Ενίσχυση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου για βουλευτές που μετέχουν σε επιτροπής που σχετίζονται άμεσα με το επάγγελμα τους.
4. Ποιες οι κόκκινες γραμμές σας, συνοπτικά, που θα σας απέτρεπαν από του να ψηφίσετε ναι στο δημοψήφισμα για τη λύση του Κυπριακού;
Α. Επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια και στις περιουσίες τους
Β. Αποχώρηση όλων των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο
Γ. Κανένα δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης και κατάργηση των στρατιωτικών εγγυήσεων
Δ. Αποχώρηση όλων των εποίκων από την Κύπρο και εφαρμογή της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960 όπου στο Δ της Συνθήκης που αφορά την ιθαγένεια της Κύπρου, ''..καθιστά αδύνατο και παράνομο για τη μια ή την άλλη κοινότητα να διαταράξει τη δημογραφική ισορροπία, φέρνοντας μεγάλο αριθμό Τούρκων ή Ελλήνων με τον ισχυρισμό ότι είναι Ελληνοκυπριακής ή Τουρκοκυπριακής καταγωγής και άρα δικαιούνται να έρθουν στην Κύπρο..'' Μάλιστα το Άρθρο 4 παράγραφος 7, προνοεί ποσοστώσεις για την παραχώρηση υπηκοότητας σε πρόσωπα που είχαν μεταναστεύσει στην Ελλάδα, την Τουρκία ή τη Βρετανική Κοινοπολιτεία, στην περίπτωση που ήταν κάτοικοι Κύπρου πριν από το 1955, ή που ήταν απόγονοι Οθωμανών υπηκόων οι οποίοι διέμεναν στην Κύπρο το 1914.

Να σημειωθεί ότι η πολιτική εποικισμού αντίκειται στο διεθνές δίκαιο. Το Άρθρο 49 (6) της 4ης Συνθήκης της Γενεύης του 1949 σχετικά με τους Αμάχους εν Καιρώ Πολέμου, απαγορεύει τη μεταφορά από την κατοχική δύναμη δικού της πληθυσμού στην περιοχή που κατέχει.

Ε. Λέμε ΟΧΙ στην ίδρυση ενός νέου συνεταιριστικού κράτους που θα προέλθει από τα δύο συνιστώντα κρατίδια το Ε/Κ και το Τ/Κ
Ζ. Λέμε ΟΧΙ στον γεωγραφικό διαχωρισμό σε εθνοτική βάση
Η. Λέμε ΟΧΙ στην εγγυημένη πλειοψηφία πληθυσμού και ιδιοκτησίας
Θ. Λέμε ΟΧΙ στον διαχωρισμό των πολιτών σε 4 διαφορετικές κατηγορίες
Ι. Λέμε ΟΧΙ στην παραμονή του κατάλοιπου εξουσίας στα συνιστώντα κρατίδια
Κ. Λέμε ΟΧΙ στην διχοτόμηση της κυριαρχίας ως προερχόμενης εξ΄ ίσου από τους Ε/Κ και τους Τ/Κ κατά παράβαση του ψηφίσματος 186 του Σ.Α. του Μαρτίου του 1964
Λ. Λέμε ΟΧΙ στην εξίσωση της μειοψηφίας του 18% με την πλειοψηφία του 82% δια μέσω της πολιτικής ισότητας των συνιστώντων κρατιδίων η οποία καταστρατηγεί την ισότητα των πολιτών και οδηγεί σε μόνιμη παραβίαση των πολιτικών και των ανθρωπίνων-τους δικαιωμάτων
Μ. Λέμε ΟΧΙ στην εκ προοιμίου νομιμοποίηση πέραν των 100 χιλ. εποίκων, ώστε να είναι η πλειοψηφία στο Τ/κυπριακό τμήμα. Επιπρόσθετα αποδέχτηκαν οι έποικοι να αποκτήσουν δικαιώματα επί των Ε/Κ περιουσιών και σήμερα συζητούμε τον τρόπο εφαρμογής-τους.

5. Ποια είναι τα κυριότερα κατά την άποψή σας προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία μας παρά την έξοδο από το μνημόνιο;
Ένα στα δυο δάνεια είναι μη εξυπηρετούμενα, δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας παραμένουν άνεργοι χιλιάδες Κύπριοι νέοι εγκατέλειψαν τις σπουδές τους ή μετανάστευσαν για να εργαστούν στο εξωτερικό. Εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και όσες επιβίωσαν αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση με το μέλλον τους να είναι αμφίβολο.
6. Είστε υπέρ ή κατά των ιδιωτικοποιήσεων;
Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε προσπάθεια πλήρους ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών αλλά και στην εκποίηση κρατικής γης με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν μπορεί να ακολουθούνται πολιτικές οι οποίες εφαρμόζουν τακτική του τύπου Όταν το κράτος πουλά περιουσιακά του στοιχεία να τα πουλά ως εάν να έχουν αξία παλιοσίδερα ενώ όταν θέλει το κράτος να αγοράσει ή να επενδύσει για το οτιδήποτε να τα χρυσοπληρώνει.

Από την άλλη αποτελεί αδήριτη ανάγκη να καταστούν οι δημόσιοι και ημικρατικοί οργανισμοί, μέσα από τη λειτουργική αναδιάρθρωση και προσαρμογή της οργανωτικής δομής τους, την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης τους και την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας τους, ικανοί να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις νέες προκλήσεις. Η ΕΔΕΚ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για αποκρατικοποιήσεις μέσα από την οποία παραμένει σταθερά προσηλωμένοι στην υλοποίηση μέσα από το νόμο πλαίσιο που ψηφίστηκε για τις ιδιωτικοποιήσεις.
7. Θεωρείτε ικανοποιητική την αντιμισθία του βουλευτή;
Θεωρώ ότι η αντιμισθία του βουλευτή είναι αρκετά υπερβολική. Μια μελέτη που έκανα, την οποία παρουσιάζω και στην ιστοσελίδα μου mazimehadjisavva.com καταδεικνύει τα ακόλουθα: Εάν προσθέσει κάποιος τα συγκεκριμένα χρηματικά ποσά θα διαπιστώσει ότι ένας βουλευτής κοστίζει στο κράτος 89.946.37 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Εάν πολλαπλασιάσουμε αυτό το ποσόν επί 56 που είναι όλοι οι βουλευτές μας κάνει 5.036.996.72€ χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι εκπρόσωποι των θρησκευτικών ομάδων και οι κοινοβουλευτικοί τους συνεργάτες. Δεν υπολογίζονται οικονομικά έξοδα που αφορούν τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων και τα πολιτικά κόμματα όπως για παράδειγμα:

Α. Μισθός για οδηγό Αρχηγού Κοινοβουλευτικού Κόμματος B. Μισθός Κομματικού Συνεργάτη (Κλίμακα Α8 είναι από 1.624€ - 2.353€) Μέσος Όρος (Μισθού Α8 Κλίμακας) 1.988.5€ Χ 13 Μήνες – 25.850.5€ Χ 7 Κοινοβουλευτικά Κόμματα - 180.953.5€ Γ. Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν οποιαδήποτε άλλα ωφελήματα σε Αρχηγούς Κοινοβουλευτικών Κομμάτων Δ. Δεν υπολογίζεται η κρατική χορηγία προς τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα.
την πολιτική κατέρχομαι για να είμαι ωφέλιμος και χρήσιμος στον τόπο και τους πολίτες και όχι για να φουσκώσουν οι τραπεζικοί μου λογαριασμοί. Ως εκ τούτου εάν με τιμήσουν οι Αμμοχωστιανοί με την ψήφο τους, στις 23 Μαΐου θα δημιουργήσω πολιτικό γραφείο, μέσα από το οποίο θα δοθούν 4 νέες θέσεις εργασίας, σε νέους άνεργους επιστήμονες, που το πεδίο δράσης τους, θα έχει να κάνει με θέματα που αφορούν άμεσα την πόλη και τους κατοίκους της Αμμοχώστου.

8. Εάν δεν εκλεγείτε, πώς θα προσφέρετε στον τόπο σας;
Θα συνεχίσω να είμαι ενεργός και ωφέλιμος πολίτης, έχοντας έντονη δραστηριότητα στην κοινωνία των πολιτών προσφέροντας στους ανθρώπους, με παρεμβάσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της χώρας για διάφορα θέματα όπως προστασία του περιβάλλοντος, ποιότητα ζωής, ασφάλειας και υγείας απλών πολιτών ευημερία και προστασία των ζώων, ευάλωτες ομάδες πολιτών, ζητήματα που αφορούν ανθρώπους με αναπηρίες ή ειδικές ικανότητες.
9. Θα συνεχίσετε να ασκείτε το επάγγελμά σας;
Όχι δεν θα συνεχίσω να ασκώ το επάγγελμα μου θέλω και είναι επιτακτική ανάγκη η πλήρης αφοσίωση και απασχόληση μου με την πολιτική και με τα κοινά ως ένας χρήσιμος και ωφέλιμος πολίτης.
10. Ποια είναι η θέση σας για την θεσμοθέτηση εργαλείου ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών (e-petition) στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών; Δηλαδή, νομοθεσίας που να διασφαλίζει ότι με τη συγκέντρωση συγκεκριμένου αριθμού υπογραφών πολιτών, το αρμόδιο θεσμικό όργανο (κυβέρνηση, βουλή κοκ) θα υποχρεούται να εξετάσει το εν λόγω αίτημα και ακολούθως να απαντήσει τεκμηριωμένα ή να εκκινήσει διαδικασία εκπλήρωσης του αιτήματος;
Πάρα πολύ θετικός αφού είναι μια δυνατότητα που έχουν την ευκαιρία η πολίτες να αξιοποιήσουν για μια συμμετοχική δημοκρατία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που σήμερα μας πνίγουν.
11. Είστε υπέρ ή κατά για τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας;
Υπέρ του περιορισμού της βουλευτικής ασυλίας διότι θεωρώ ότι όλοι οι πολίτες είμαστε ίσοι απέναντι στους νόμους. Άρα θα πρέπει να εφαρμοστεί και στην πράξη αυτό.
12. Είστε υπέρ ή κατά για την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης;
Όσο αφορά το θέμα της Ιατρικής Κάνναβης είμαι ξεκάθαρα υπέρ. Όσο αφορά το θέμα της νομιμοποίησης ή όχι της κάνναβης θα πρέπει θεωρώ να γίνει ένας δημόσιος διάλογος να ακουστούν όλες οι απόψεις – θετικές και αρνητικές - ούτως ώστε η πολιτεία να έχει μπροστά της όλα τα δεδομένα για να μπορέσει να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα. Είναι λεπτό το θέμα και επειδή δεν υπήρξα ποτέ απόλυτος αυτό που είναι χρήσιμο για να διασφαλίζεται και η κοινωνική συνοχή είναι η υλοποίηση δημόσιου διαλόγου δημόσιας διαβούλευσης. Θα πρέπει να προωθήσουμε το ζήτημα ως νέοι άνθρωποι αρχίζοντας δημόσιες ενημερώσεις 1 σε κάθε πόλη.
13. Είστε υπέρ ή κατά για την νομιμοποίηση της θήρευσης αμπελοπουλιών;
Για το θέμα νομιμοποίησης της θήρευσης των αμπελοπουλιών δεν εξαρτάται από την Κυπριακή Βουλή. Είναι ζήτημα που αφορά νομοθεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επομένως θα πρέπει να γίνουν δράσεις από τους κύπριους ευρωβουλευτές εάν η κυπριακή κοινωνία έχει μια τέτοια αξίωση.
14. Είστε υπέρ ή κατά για την νομιμοποίηση των εκτρώσεων;
Το θέμα των εκτρώσεων, είναι ένα λεπτό και ευαίσθητο ζήτημα, αφού αφορά ένα βασικό τομέα της ανθρώπινης ζωής. Εκφράζω την άποψη μου ως Έλληνας της Κύπρου και ως Ορθόδοξος Χριστιανός.
Το θέμα των εκτρώσεων, άπτεται βασικών αρχών της πίστεως μας και έρχεται σε αντίθεση με το ήθος του ορθόδοξου λαού. Επομένως ανθρώπινη ζωή υφίσταται από την στιγμή που γίνεται η γονιμοποίηση. Ως εκ τούτο, θα πρέπει να τύχει πλήρης σεβασμός και προστασία προς το νέο ανθρώπινο πρόσωπο. Είναι εδώ που η πολιτεία, το κράτος και τα κόμματα εξουσίας, απέτυχαν να φτιάξουν και να εφαρμόσουν μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση η οποία να συμπεριλαμβάνει και μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, η οποία είναι μια σημαντική παράμετρος του ζητήματος της έκτρωσης, των σεξουαλικών μεταδιδόμενων ασθενειών κλπ.

Όσο αφορά την Ορθόδοξο πίστη, με την θέσπιση εορτών, οι οποίες αναφέρονται στην σύλληψη επιφανών Αγίων, σηματοδοτεί την έναρξη της ζωής τους από τα σπλάχνα της μητέρας τους. π.χ. Θεοτόκος -> Αγία Άννα 9 Δεκεμβρίου, Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος -> 23 Σεπτεμβρίου, κατά σάρκα γέννηση του Χριστού -> αντίστοιχη εορτή Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Ο Μέγας Βασίλειος είπε ότι η έγκυος γυναίκα που επίτηδες θανατώνει το έμβρυο είναι φονεύτρια, ενώ ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος θεωρεί ότι είναι έγκλημα χειρότερο από τον φόνο διότι κατά τον φόνο το θύμα μπορεί να αμυνθεί, ενώ το έμβρυο στερείται αυτής της δυνατότητας. Αυτός που έχει εξουσία στην νέα ύπαρξη είναι ο Θεός και κανένας άλλος.

Σίγουρα υπάρχουν και ορισμένες περιπτώσεις που η έκτρωση είναι μονόδρομος όπως για παράδειγμα βιασμός, αιμομιξία. Όμως δικαιολογίες για θέματα ασθενείας εμβρύου, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την έκτρωση. Γιατί δεν ακολουθείτε τότε και η ίδια διαδικασία όταν παιδιά γεννιούνται με προβλήματα υγείας ή ακόμα και για κάθε άνθρωπο που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας; Το μεγαλύτερο μαρτύριο σε αυτή την διαδικασία το περνά η γυναίκα αφού βασανίζεται από άγχος, τύψεις και ενοχές. Είναι εδώ που το κράτος και η πολιτεία πρέπει να στηρίζουν τις γυναίκες με τον σωστό τρόπο. Ακόμα και η ίδια η εκκλησία και οι ιεράρχες είναι στην διάθεση των πολιτών για να στηρίξουν με κάθε τρόπο στο να μην προχωρήσουν την διαδικασία των εκτρώσεων.
Τέλος νομοθετήματα ξένα προς τα ήθη του λαού μας πρέπει να αποφεύγονται. Άλλωστε ο Χριστός είπε ου φονεύσεις.

  Ερωτήσεις : 1 | Απαντήσεις : 1

 1. 1. Θα υποστηρίζατε μεγαλύτερη διαφάνεια στον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων; Τι ακριβώς θα προτείνατε;
   
  2. Η ψήφιση νόμων διαφέρει από την εφαρμογή νόμων. Αν στο μέλλον κατηγορηθείτε για μια παρανομία, θα ζητούσατε συγγνώμη από το κοινό και θα παραδίδατε τη βουλευτική σας θέση, ακόμη και αν νομίζατε ότι είστε αθώοι;
   
  Ανδρέας Μιλιδώνης (Επiκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστήμιο Κύπρου)

  VN:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • xatzisavvas

   Αγαπητέ κ. Μιλιδώνη σας ευχαριστώ πολύ για το ηλεκτρονικό σας μήνυμα. Δείτε στην συνέχεια την απάντηση μου στο πρώτο σας ερωτήματα. Αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της διαφθοράς.

   1. Δημιουργία αυστηρού νομοθετικού πλαισίου, μέσα από το οποίο, θα υπάρχουν οι δυνατότητες επιβολής, εξοντωτικών ποινών σε φυσικά πρόσωπα, εταιρείες, κόμματα, οργανώσεις κ.α. ούτως ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά στην διάπραξη τέτοιων συμπεριφορών.
   2. Έγκλημα και τιμωρία των ενόχων για όλα τα σκάνδαλα τα οποία απασχόλησαν και απασχολούν την κυπριακή κοινωνία.
   3. Επιστροφή των κλεμμένων στους πολίτες και το κράτος σε όλες τις περιπτώσεις που αφορούν σκάνδαλα.
   4. Δημοσιοποίηση περιουσιακών στοιχείων για άτομα που εργοδοτούνται στον δημόσιο, ημιδημόσιο τομέα ή άτομα με σκοπό την εμπλοκή τους στην πολιτική, σε οποιοδήποτε επίπεδο (τοπική αυτοδιοίκηση, Πρόεδρος Δημοκρατίας, Υπουργοί, Βουλευτές, Αρχηγοί Πολιτικών Κομμάτων, πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα κλπ)
   5. Αυστηροί έλεγχοι και διαφάνεια κάθε χρόνο, για όλα τα περιουσιακά στοιχεία πολιτικών κομμάτων, κομματικών οργανώσεων, πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων ακόμα και εταιρειών τους.
   6. Όταν αποχωρεί κάποιος από την πολιτική δραστηριότητα, να δίνονται στην δημοσιότητα τα περιουσιακά του στοιχεία (κινητή/ακίνητη περιουσία) και στενών μελών της οικογένειας του, ούτως ώστε να γίνεται η σύγκριση πριν, κατά την διάρκεια και μετά την πολιτική του δράση. Στα πλαίσια διαφάνειας αυτοί οι άξονες δεν μπορούν να θεωρηθούν ως παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων.

   VN:F [1.9.16_1159]
   Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου