Navigation Menu
Chloe_Nikolaou
Μη εκλεγμένος

Χλόη Νικολάου

Λειτουργός Νεολαίας Οικολόγων
Κόμμα Οικολόγοι
Περιφέρεια Κερύνειας

Συνοπτικό προφίλ

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1987. Κατάγεται από το Καράκουμι Κερύνειας και από την Ευρύχου Σολέας. Μεγάλωσε μέχρι τα 8 της χρόνια στην Ευρύχου και στη συνέχεια μετακόμισε οικογενειακώς στη Λακατάμεια λόγω εργασίας του πατέρα της.
Αποφοίτησε από το Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού στο Στρόβολο το 2005 και συνέχισε με σπουδές στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας στον κλάδο Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατεύθυνση Εμπορία και Διαφήμιση. Ακολούθως, απέκτησε πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
Εργάζεται από τα 18 της χρόνια σε διάφορες εργασίες. Έχει εργαστεί σε ταξιδιωτικό γραφείο, ως πωλήτρια και ως υπεύθυνη προσωπικού. Τους τελευταίους 6 μήνες εργάζεται ως λειτουργός νεολαίας της Νεολαία Οικολόγων.
Έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Κερύνειας από το 2010-2016 και έχει πλούσιο εθελοντικό έργο με περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Είναι παντρεμένη με τον Φίλιππο Πέτρου από το Γέρι. Αγαπά την εξερεύνηση της φύσης και ασχολείται με την φωτογραφία.

Απόψεις για σημαντικά θέματα

1. Ποιοι οι λόγοι που σας οδήγησαν στην υποβολή υποψηφιότητας;
Πρώτα από όλα αγαπώ τον τόπο μου και κουράστηκα να βλέπω όλες αυτές τις αυθαιρεσίες και αδικίες που γίνονται εις βάρος των πολιτών. Πιστεύω ότι πρέπει οι πολίτες να ξυπνήσουμε και να μην δεχόμαστε μια χώρα όπως κάποιοι επιθυμούν να την κάνουν. Η ανεργία αφορά τους πλείστους της γενιάς μου, οι πλείστοι απόφοιτοι καταξιωμένων σχολών με όνειρα και προσδοκίες για το μέλλον τους σε μια χώρα που δεν έχει τίποτα να τους προσφέρει. Θέλω να δω ένα αύριο βέβαιο μέλλον και όχι να ζω στην αβεβαιότητα και το φόβο.
2. Σε ποιες κοινοβουλευτικές επιτροπές από αυτές που δεν έχετε συμμετάσχει θα θέλατε να συμμετάσχετε και γιατί;
α) Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων - Εγκλωβισμένων - Αγνοουμένων - Παθόντων γιατί πρώτα από όλα είμαι πρόσφυγας και με ενδιαφέρει άμεσα το προσφυγικό. 42 χρόνια από την Εισβολή και υπάρχουν ακόμα Αγνοούμενοι. Πρέπει να δουλέψουμε να μάθουμε για όλους αυτούς τους ανθρώπους και να δώσουμε μια απάντηση στις οικογένειες που τους περιμένουν.
β) Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών γιατί πολλοί συνάνθρωποι μας που ζουν στη Δημοκρατία βιώνουν το ρατσισμό και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γιατί ακόμα και σήμερα εν έτη 2016 η θέση της γυναίκας παραμένει πολλές φορές υποδεέστερη. Άνδρες - Γυναίκες επιβάλλεται να έχουν ίση μεταχείριση και ίσα δικαιώματα.
γ)Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας γιατί ο τομέας της Υγείας στη χώρα μας περνά κρίσή και δεν ξέρω κατά πόσο το έχουμε αντιληφθεί και τι ενέργειες γίνονται.
δ) Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος επειδή ασχολείται με θέματα που αφορούν την προστασία και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Έχουμε δει πολλές φορές διάφορα συμφέροντα να τα πληρώνει το περιβάλλον και πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό.
3. Τι θα θέλατε, αν μπορούσατε, να αλλάξετε από τη λειτουργία της Βουλής;
Θέλουμε αποτελεσματικότερη προώθηση και ψήφιση νομοσχεδιών π.χ ΓΕΣΥ
4. Ποιες οι κόκκινες γραμμές σας, συνοπτικά, που θα σας απέτρεπαν από του να ψηφίσετε ναι στο δημοψήφισμα για τη λύση του Κυπριακού;
Καταπάτηση των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αβεβαιότητα για την ασφάλεια και τις όποιες εγγυήσεις. Η κακή διαχείριση του περιουσιακού και η οικονομική βιωσιμότητα.
5. Ποια είναι τα κυριότερα κατά την άποψή σας προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία μας παρά την έξοδο από το μνημόνιο;
Είναι ακόμα μεγάλο το ποσοστό της ανεργίας στις νεανικές ηλικίες, κάτι που όχι μόνο προβληματίζει τους νέους, αλλά τους σπρώχνει να αναζητήσουν δουλειά στο εξωτερικό.
Υπάρχει ακόμα ή υποανάπτυξη που δεν βοηθά την οικονομία να προχωρήσει και να αρχίσει να καλύπτει τις ανάγκες της.
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που επιφέρουν μεγάλα προβλήματα στους δανειστές και τους δανειζόμενους καθότι οι πρώτοι θέλουν τα χρήματα τους και οι δεύτεροι δεν έχουν για να τα δώσουν.
Επίσης, διάφορα άλλα κοινωνικά προβλήματα που προέκυψαν μέσα απο την οικονομική κρίση και παραμένουν άλυτα.

6. Είστε υπέρ ή κατά των ιδιωτικοποιήσεων;
Σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, πρέπει να προηγηθεί ένας εκσυγχρονισμός όπου να γίνει αποκομματικοποίηση και μεταρρύθμιση των ημικρατικών οργανισμών.
Αν τελικά, δούμε ότι εξυπηρετείτε το δημόσιο με το να ιδιωτικοποιηθούν κάποιοι φορείς τότε ίσως πρέπει να προχωρήσουμε, εάν όμως είναι για ωφέλεια, συμφέροντα ιδιωτών και κομμάτων είμαστε κάθετα αντίθετοι.
7. Θεωρείτε ικανοποιητική την αντιμισθία του βουλευτή;
Η αντιμισθία πρέπει να συνδέεται με το ασυμβίβαστο. Οι βουλευτές όταν εκλεγούν δεν πρέπει να κάνουν άλλο επάγγελμα.
8. Εάν δεν εκλεγείτε, πώς θα προσφέρετε στον τόπο σας;
Θα συμμετέχω ενεργά σε ότι αφορά τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου μου και να εκφέρω την άποψη σε ότι κρίνω απαραίτητο.
9. Θα συνεχίσετε να ασκείτε το επάγγελμά σας;
Όχι δεν θα συνεχίσω.
10. Ποια είναι η θέση σας για την θεσμοθέτηση εργαλείου ηλεκτρονικής συλλογής υπογραφών (e-petition) στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών; Δηλαδή, νομοθεσίας που να διασφαλίζει ότι με τη συγκέντρωση συγκεκριμένου αριθμού υπογραφών πολιτών, το αρμόδιο θεσμικό όργανο (κυβέρνηση, βουλή κοκ) θα υποχρεούται να εξετάσει το εν λόγω αίτημα και ακολούθως να απαντήσει τεκμηριωμένα ή να εκκινήσει διαδικασία εκπλήρωσης του αιτήματος;
Συμφωνούμε
11. Είστε υπέρ ή κατά για τον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας;
Ναι, γιατί οι βουλευτές δεν πρέπει να προωθούν την ανομία.
12. Είστε υπέρ ή κατά για την αποποινικοποίηση της χρήσης κάνναβης;
Ναι, υπό αυστηρές προϋποθέσεις.
13. Είστε υπέρ ή κατά για την νομιμοποίηση της θήρευσης αμπελοπουλιών;
Όχι, (στόχευση για να σταματήσει το εμπόριο και η οργανωμένη λαθροθηρία, όσοι θέλουν να βάζουν κάτι για να το μετριάσουν).
14. Είστε υπέρ ή κατά για την νομιμοποίηση των εκτρώσεων;
Η έκτρωση σημαίνει αφαίρεση ζωής. Αν θα νομιμοποιηθεί θα πρέπει να γίνει κάτω από ειδικές περιστάσεις που να περιλαμβάνουν ειδικά κριτήρια.

  Ερωτήσεις : 2 | Απαντήσεις : 1

 1. 1. Θα υποστηρίζατε μεγαλύτερη διαφάνεια στον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων; Τι ακριβώς θα προτείνατε;
   
  2. Η ψήφιση νόμων διαφέρει από την εφαρμογή νόμων. Αν στο μέλλον κατηγορηθείτε για μια παρανομία, θα ζητούσατε συγγνώμη από το κοινό και θα παραδίδατε τη βουλευτική σας θέση, ακόμη και αν νομίζατε ότι είστε αθώοι;
   
  Ανδρέας Μιλιδώνης (Επiκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστήμιο Κύπρου)

  VN:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • Chloe_Nikolaou

   Κύριε καθηγητά,
   σας ευχαριστώ πολύ για τις ερωτήσεις σας.

   Στην πρώτη ερώτηση εννοιείται ότι υποστηρίζω μεγαλύτερη διαφάνεια στον τρόπο χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων. Τα μικρά κόμματα έχουν εξίσου ανάγκες και έξοδα, οπόταν χρειάζονται μια χρηματοδότηση για να μπορούν να επιβιώσουν. Φέτος, η χορηγία των κομμάτων μειώθηκε απο την πλειοψηφία των βουλευτών δηλαδή απο τα μεγαλα κομματα, με σκοπό να πληγούν τα μικρά κόμματα – και ιδιαίτερα οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ- για να μην μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον εκλογικό αγώνα του Μαΐου.

   Όσον αφορά τη δεύτερη ερώτηση μόνο ένας ανέντιμος άνθρωπος δεν θα αποχωρούσε απο τη θέση του. Οι νόμοι είναι για όλους μας και όχι για τον ένα. Ειδικά όταν είσαι αυτός που αποφασίζει τους νόμους, επιβάλλεται να είσαι ο πρώτος που θα τους τηρεί.
   Προσωπικά, θα αποχωρούσα και θα ζητούσα δημόσια συγγνώμη που δεν φάνηκα αντάξια των προσδοκιών όσων πίστεψαν σε εμένα.

   VN:F [1.9.16_1159]
   Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. Γιατί επιλέξατε να υποβάλετε υποψηφιότητα για βουλευτής;

  VN:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να στείλεις την ερώτησή σου