Δημοκρατία Επόμενης Γενιάς

Navigation Menu
%ce%b1%ce%b2%ce%b5%cf%81%cf%89%cf%86-%ce%bd%ce%b5%ce%bf%cf%86%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%85

Αβέρωφ Νεοφύτου

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αργάκα της Πάφου στις 31 Ιουλίου 1961. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο. Είναι οικονομολόγος και πρόεδρος του ΔΗΣΥ από το Μάιο του 2013. Στο παρελθόν διετέλεσε δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς και Υπουργός Συγκοινωνιών.


Δεν υπάρχουν καταχωρημένα νέα από τον/την βουλευτή.


  Ερωτήσεις : 7

  Απαντήσεις : 0

 1. Έχετε υπόψιν σας ότι σύμφωνα με το Κανονισμό 44 της Βουλής όταν ένα μέλος μιας επιτροπής έχει άμεσο προσωπικό συμφέρον σε σχέση με το θέμα που η επιτροπή του εξετάζει, οφείλει να το δηλώσει στον Πρόεδρο και στα μέλη της Επιτροπής κατά την έναρξη της συνεδρίας ή αμέσως μόλις διαφανεί από την τροπή της συζήτησης η ύπαρξη ενδιαφέροντος του μέλους; Εσείς σε ποια περίπτωση θα νιώθατε την ανάγκη να κάνετε χρήση του εν λόγω κανονισμού;

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. Μετά τα όσα προέκυψαν απο την 10η Φεβρουαρίου και την αποχή που τήρησε ο ΔΗΣΥ στην τροπολογία ΕΛΑΜ για το ενωτικό δημοψήφισμα θεωρείτε ότι αν μπορούσε να γυρίσει πίσω ο χρόνος το κόμμα σας θα έπρεπε να συμπεριφερθεί διαφορετικά σε εκείνη την ψηφοφορία;

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 3. Πως σχολιάζει την απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου να κηρύξει δωμάτιο του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59 για σκοπούς κράτησης του Παναγιώτη Νεοκλέους με κόστος 500,000 και τι προτίθετε να κάνει για να αλλάξει την πιο κάτω απόφαση ούτως ώστε ο φορολογούμενος πολίτης να μην πλήρωσει 500,000 για ένα εγκληματία;

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 4. Αξιότιμε Κύριε Αβέρωφ Νεοφύτου,

  Eίμαι ιδιοκτήτης κληρονομικού διαμερίσματος, το οποίο αποφάσισα να ενοικιάσω, για να εξασφαλίσω στην οικογένεια μου, μια πιο άνετη ζωή. Ωστόσο έπεσα θύμα, ενοικιαστών οι οποίοι δεν καταβάλλουν το ενοίκιο, ούτε και πληρώνουν κοινόχρηστα.
  Επικοινωνώ μαζί σας, ευελπιστώντας ότι θα προωθήσετε και στην Κύπρο, ανάλογες νομοθεσίες που υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχει η δυνατότητα άμεσης έξωσης των ενοικιαστών, που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
  Ο δρόμος των δικαστηρίων είναι και μακροχρόνιος, στοιχίζει πάρα πολλά, ενώ στο τέλος της ημέρας είναι σχεδόν αδύνατο να πάρεις τα οφειλόμενα. Και το χειρότερο είναι ότι ο ενοικιαστής καταστρέφει το διαμέρισμα, χωρίς να υπάρχει τρόπος να πληρώσει τις ζημιές.
  Στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, φωτογραφίζεται το σπίτι κατά την ενοικίαση και πρέπει την ώρα που θα φεύγει ο ενοικιαστής να το παραδώσει στην ίδια κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχουν αυστηρές νομοθεσίες και καλείται ο ενοικιαστής να πληρώσει τις ζημιές.
  Την ίδια ώρα, εγώ ως νομοταγής πολίτης, πληρώνω ένα σωρό φόρους, χωρίς να μπορώ να εκμεταλλευτώ την περιουσία μου. Αντιθέτως συνεχώς ζημιώνω από την όλη κατάσταση.
  Σας παρακαλώ και πάλι να φροντίσετε να εναρμονιστούν οι κυπριακές νομοθεσίες, με τις ανάλογες ευρωπαϊκές νομοθεσίες. Η κατάσταση είναι τραγική και δεν μπορώ να κάνω οτιδήποτε στο πλαίσιο πάντα των νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Είμαι πάντοτε στη διάθεση σας, για περισσότερες πληροφορίες.

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 5. Ποία είναι η θέση σας για τους ωρομισθίους της CYTA που είναι ο μοναδίκος ημικρατικός οργανισμός χωρίς κλίμακες;

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 6. Αξιότιμε κ. Αβέρωφ Νεοφύτου,
  Πιστεύετε ότι υπάρχει λόγος ανησυχίες για την πορεία του Συνεργατισμού;

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 7. Καλημερα σας
  θα ηθελα να απαντησετε με ολη την καλοσυνη
  πριν απο τον διορισμο σας σαν υπουργος το 1999
  τι ειδους γραφειο κατεχατε στην παφο στην οδο Ν. Νικολαϊδη & Κινυρα

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Στείλε την ερώτησή σου

Αν ο Βουλευτής απαντήσει στην ερώτηση σου, θα ειδοποιηθείς μέσω email!

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και το κώδικα δεοντολογίας του vouliwatch Cyprus