Δημοκρατία Επόμενης Γενιάς

Navigation Menu
unnamed

Γιώργος Λουκαϊδης

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο κατεχόμενο Πυρόι Λευκωσίας στις 5 Δεκεμβρίου 1968. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και μια κόρη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και διπλωματία και είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ.


Δεν υπάρχουν καταχωρημένα νέα από τον/την βουλευτή.


  Ερωτήσεις : 1

  Απαντήσεις : 1

 1. Αγαπητέ κ. Λουκαΐδη
  Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ ως αντιπολίτευση τι σκέφτετε να κάνει για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι εργοδοτούνται μέσω του καθεστώτος της «αγοράς υπηρεσιών» και ουσιαστικά στερούνται των δικαιωμάτων που έχει ο κάθε εκπαιδευτικός που εργοδοτείται από το κράτος;

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • unnamed

   Αγαπητή Σταύρη,

   Από το 2013 η Κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗ.ΣΥ, αντιμετωπίζοντας μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας (όπως ΚΙΕ, Επιμορφωτικά, αθλητικά και μουσικά σχολεία, ολοήμερα σχολεία, κομμωτική στις Τεχνικές Σχολές, ΜΙΕΕΚ) ως φθηνό εργατικό προϊόν, κατάργησε το ΙΔΑΒΕΠ, προχώρησε στη διαφοροποίηση του καθεστώτος εργοδότησής τους και εφάρμοσε την απεχθή, νεοφιλελεύθερη «αγορά υπηρεσιών».

   Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ αντέδρασε άμεσα στην απόφαση της Κυβέρνησης και ενέγραψε σχετικό θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας για αυτεπάγγελτη εξέταση, το οποίο επαναφέρει για συζήτηση κάθε χρόνο, με σκοπό τον τερματισμό της ταλαιπωρίας των εκπαιδευτικών και την αλλαγή του απαράδεκτου καθεστώτος της «αγοράς υπηρεσιών». Η Κυβέρνηση, η οποία έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για την αλλαγή του καθεστώτος εργοδότησης, παραμένει εγκλωβισμένη σε μια οικονομίστικη λογική, θυματοποιώντας πέντε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.

   Προεκλογικά, η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε στους επηρεαζόμενους εκπαιδευτικούς ότι μέσα σε δυο μήνες θα φέρει λύση που θα ικανοποιεί τα αιτήματα τους. Ωστόσο, από τις τοποθετήσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας στις 21 Μαρτίου 2018, διαφαίνεται ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για μια ορθολογιστική και αξιοπρεπή λύση του προβλήματος, με την επίκληση της αναμονής εκδίκασης του θέματος στο Διοικητικό Δικαστήριο.

   Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να συντάσσεται με τον αγώνα των επηρεαζόμενων εκπαιδευτικών και δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματά τους.

   Share
   VN:F [1.9.16_1159]
   Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Στείλε την ερώτησή σου

Αν ο Βουλευτής απαντήσει στην ερώτηση σου, θα ειδοποιηθείς μέσω email!

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και το κώδικα δεοντολογίας του vouliwatch Cyprus