Δημοκρατία Επόμενης Γενιάς

Navigation Menu
%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%83-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85-1

Δημήτρης Δημητρίου

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 4 Μαΐου 1981 στη Λευκωσία, είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός και πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ από το 2013. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής τον Μάιο του 2016.


Δεν υπάρχουν καταχωρημένα νέα από τον/την βουλευτή.


  Ερωτήσεις : 3

  Απαντήσεις : 2

 1. Ποια θα λέγατε είναι τα κυριότερα 1-2 ζητήματα τα οποία θα προωθήσετε κατά τη θητεία σας;

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • %ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%83-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85-1

   Τα κυριότερα ζητήματα που προτίθεμαι να προωθήσω τόσο στο πλαίσιο των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών που συμμετέχω, όσο και ευρύτερα, είναι αρκετά. Ωστόσο, στην ομιλία μου για το προϋπολογισμό του 2017, τον περασμένο Δεκέμβρη, αναφέρθηκα στα κορυφαία από αυτά. Το κείμενο της ομιλίας μου παρατίθεται αυτούσιο στο σύνδεσμο που ακολουθεί: http://bit.ly/2ke2MUd

   Share
   VN:F [1.9.16_1159]
   Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. Αγαπητέ κ. Δημητρίου,
  Ως πολίτες έχουμε τρομοκρατηθεί από τα εγκλήματα που βρίσκονται σε έξαρση στον τόπο μας τον τελευταίο καιρό και αναρωτιέμαι εάν η Επιτροπή Νομικών προτίθεται να εξετάσει στο άμεσο μέλλον συγκεκριμένες τροπολογίες στην υφιστάμενη νομοθεσία ώστε να μπορούν οι αρχές να αποτρέπουν τέτοιες ενέργειες. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • To σημαντικότερο είναι η πολιτική βούληση για να αρχίσουμε να διορθώνουμε πράγματα. Στην επιτροπή νομικών είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με την Αστυνομία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης για να προωθούμε ακριβώς νομοσχέδια και κανονισμού που θα βοηθήσουν το έργο της Αστυνομίας. Η συμβολή όλων είναι καταλυτική και το υπογραμμίζω αυτό. Έτσι περάσαμε κανονισμούς για αξιοκρατικές προσλήψεις στο σώμα, την ίδρυση της υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου κ.α. Το ζητούμενο, πέραν της ψήφισης, είναι και η αξιοποίηση των εργαλείων, των όπλων που ήδη η δύναμη έχει στα χέρια της. Το σίγουρο είναι πως εμείς, θα αποδείξουμε στην πράξη και όχι με λόγια την πολιτική μας βούληση για να καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και του ξυλώματος της σήψης και της διαφθοράς που κατατρώει αυτή τη στιγμή την αστυνομία. Εδώ θα είμαστε να τα λέμε.

   Share
   VA:F [1.9.16_1159]
   Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • %ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%b7%cf%83-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%85-1

   Βεβαίως και θα δούμε όλα τα όπλα που χρειάζεται η αστυνομία. Άλλωστε αυτό κάνουμε τα 2 τουλάχιστον τελευταία χρόνια που είμαι εγώ στην επιτροπή νομικών. Σε πλήρη συνεννόηση με την Αστυνομία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, και με συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων. Έτσι περάσαμε τους νέους κανονισμούς για την πρόσληψη στην αστυνομία. Πιο αξιοκρατικοί, χωρίς προφορική συνέντευξη, με ψυχομετρικά τεστ. Έτσι περάσαμε και την σειρά 6 νομοσχεδίων και κανονισμών που μεταξύ άλλων ιδρύουν και την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου της Αστυνομίας. Όπλο σημαντικό για να καταπολεμήσουμε το τέρας της σήψης και της διαφθοράς στην αστυνομία. Στην πράξη κρινόμαστε όλοι. Όχι με τα λόγια και τις ρητορείες. Και η πολιτική βούληση που πρέπει να δείξουμε για να καταπολεμήσουμε το οργανωμένο έγκλημα, που περνά και μέσα από την διαφθορά θα μας κρίνει όλους μας.

   Share
   VN:F [1.9.16_1159]
   Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Στείλε την ερώτησή σου

Αν ο Βουλευτής απαντήσει στην ερώτηση σου, θα ειδοποιηθείς μέσω email!

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και το κώδικα δεοντολογίας του vouliwatch Cyprus