Δημοκρατία Επόμενης Γενιάς

Navigation Menu
syllouris

Δημήτρης Συλλούρης

Κοινοβουλευτική Ιδιότητα
Πρόεδρος της Βουλής
Περιφέρεια:
Λευκωσίας

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Ποταμιά Λευκωσίας στις 27 Ιουλίου 1953. Είναι πολιτικός μηχανικός, παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά. Εκλέγεται βουλευτής από το 1991. Είναι ένας εκ των δύο μακροβιότερων εν ενεργεία βουλευτών.


Δεν υπάρχουν καταχωρημένα νέα από τον/την βουλευτή.


  Ερωτήσεις : 5

  Απαντήσεις : 3

 1. Γιατί καταθέσατε πρόταση νόμου για αύξηση των δικαιούχων υπηρεσιακών οχημάτων που μπορούν να το σταθμεύουν στον τόπο διαμονής τους τη στιγμή που σύσσωμη η Βουλή απαιτούσε αυτά να περιοριστούν κατά την προηγούμενη σύνθεσή της;

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • syllouris

   Το γιατί κατέθεσα τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου, θα το εξηγήσω στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στην οποία θα συζητηθεί η σχετική πρόταση.

   Share
   VN:F [1.9.16_1159]
   Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 2
 2. Γιατι θεωρείτε πως μόνο στην επιτροπή πρέπει να δώσετε εξηγήσεις?

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 3. Κ. Συλλουρη σε συνεχεια της σημερινής σας ανσκοινωσης στο συνεδριο για το vouliwatch μπορείτε να μας δωσετε περσσότερες πληροφορίες για το Σπιτι για τους πολιτες που μας είπατε ότι θα δημιουργήσετε απέναντι από τη Βουλή;

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 4. syllouris

  Αφού ανακαινιστεί, το Τουρκοκυπριακό σπίτι που βρίσκεται επί της οδού Χείλωνος, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Λευκωσία, θα αξιοποιηθεί ως «Σπίτι του Πολίτη στη Βουλή».

  Θα πραγματοποιούνται εβδομαδιαίες συναντήσεις, όπου θα εξηγούνται από Βουλευτές και Υπηρεσιακούς Λειτουργούς της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι νομοθεσίες που συζητούνται στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και ψηφίζονται ή απορρίπτονται από την Ολομέλεια του Σώματος. Παράλληλα, γίνονται σκέψεις και για άλλες δραστηριότητες οι οποίες θα αξιοποιούνται από τους πολίτες π.χ δημιουργία αίθουσας υπολογιστών.

  Είμαι στη διάθεσή σας για τις οποιεσδήποτε εισηγήσεις ή απόψεις σας.

  Share
  VN:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 5. Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη

  Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

  Είμαι ιδιοκτήτης κληρονομικού διαμερίσματος, το οποίο αποφάσισα να ενοικιάσω, για να εξασφαλίσω στην οικογένεια μου, μια πιο άνετη ζωή. Ωστόσο έπεσα θύμα, ενοικιαστών οι οποίοι δεν καταβάλλουν το ενοίκιο, ούτε και πληρώνουν κοινόχρηστα.
  Επικοινωνώ μαζί σας, ευελπιστώντας ότι θα προωθήσετε και στην Κύπρο, ανάλογες νομοθεσίες που υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχει η δυνατότητα άμεσης έξωσης των ενοικιαστών, που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
  Ο δρόμος των δικαστηρίων είναι και μακροχρόνιος, στοιχίζει πάρα πολλά, ενώ στο τέλος της ημέρας είναι σχεδόν αδύνατο να πάρεις τα οφειλόμενα. Και το χειρότερο είναι ότι ο ενοικιαστής καταστρέφει το διαμέρισμα, χωρίς να υπάρχει τρόπος να πληρώσει τις ζημιές.
  Στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, φωτογραφίζεται το σπίτι κατά την ενοικίαση και πρέπει την ώρα που θα φεύγει ο ενοικιαστής να το παραδώσει στην ίδια κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχουν αυστηρές νομοθεσίες και καλείται ο ενοικιαστής να πληρώσει τις ζημιές.
  Την ίδια ώρα, εγώ ως νομοταγής πολίτης, πληρώνω ένα σωρό φόρους, χωρίς να μπορώ να εκμεταλλευτώ την περιουσία μου. Αντιθέτως συνεχώς ζημιώνω από την όλη κατάσταση.
  Σας παρακαλώ και πάλι να φροντίσετε να εναρμονιστούν οι κυπριακές νομοθεσίες, με τις ανάλογες ευρωπαϊκές νομοθεσίες. Η κατάσταση είναι τραγική και δεν μπορώ να κάνω οτιδήποτε στο πλαίσιο πάντα των νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Είμαι πάντοτε στη διάθεση σας, για περισσότερες πληροφορίες.

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 6. Αγαπητέ κ. Συλλούρη
  Η παρέμβαση σας στο κρίσιμο θέμα της διαφωνίας Κυβέρνησης και εκπαιδευτικών τελικά τι αποτέλεσμα είχε;
  Ως Βουλή τι μπορείτε να κάνετε για να επιλυθούν οι διαφορές και αποφευχθούν τα χειρότερα;

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 1 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • syllouris

   Σ’ αυτή την ευαίσθητη περίοδο δεν θα προβώ σε καμία δημόσια δήλωση.

   Share
   VN:F [1.9.16_1159]
   Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Στείλε την ερώτησή σου

Αν ο Βουλευτής απαντήσει στην ερώτηση σου, θα ειδοποιηθείς μέσω email!

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και το κώδικα δεοντολογίας του vouliwatch Cyprus