Δημοκρατία Επόμενης Γενιάς

Navigation Menu
%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%85

Ελένη Μαύρου

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην κατεχόμενη Κερύνεια στις 2 Φεβρουαρίου 1961. Σπούδασε πολιτική μηχανική και πολιτική και διεθνείς σχέσεις και είναι η εκτελεστική πρόεδρος του ομίλου επικοινωνίας «Διάλογος». Διετέλεσε βουλευτής Λευκωσίας (2006-2011), δήμαρχος Λευκωσίας και υπουργός Εσωτερικών. Εξελέγη βουλευτής Κερύνειας για πρώτη φορά τον Μάιο του 2016.


Δεν υπάρχουν καταχωρημένα νέα από τον/την βουλευτή.


  Ερωτήσεις : 3

  Απαντήσεις : 3

 1. Αγαπητή κυρία Μαύρου

  Συχνά βλέπουμε άνθρωπους στην πολιτική να μετακινούνται από το ένα πόστο (από βουλευτές να γίνονται υπουργοί, από δήμαρχοι βουλευτές, από υπουργοί ευρωβουλευτές κλπ) στο άλλο και στην πραγματικότητα να μην έχουν κάνει άλλη εργασία για πάρα πολλά χρόνια. Αυτό πως επηρεάζει την επαφή με την πραγματικότητα;

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. %ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%85

  Στη δική μου αντίληψη, η επαφή με την πραγματικότητα, με την καθημερινότητα, έχει περισσότερο να κάνει με τη συμπεριφορά και τις συνήθειες του ατόμου παρά με το πόστο του. Αν κάποιος εξακολουθεί, για παράδειγμα, να κάνει τα ψώνια για το σπίτι, να βάζει βενζίνη στο αυτοκίνητο του, να παίρνει τα παιδιά στο σχολείο, να στέκεται στην ουρά στην τράπεζα… τότε δεν νομίζω ότι χάνει την επαφή με την πραγματικότητα, όποιο πόστο και αν κατέχει. Το πιο σημαντικό όμως, τουλάχιστο στη δική μου αντίληψη, είναι να μπορεί να ακούει -όχι μόνο τους φίλους, τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και κάποιον άγνωστο που θα τον σταματήσει στο δρόμο, στην καφετέρια, στο supermarket.

  Share
  VN:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 7 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 3. Το ΑΚΕΛ ιστορικά αρχαιότερο κόμμα είχε πάντοτε τις καλύτερες σχέσεις με τους Κυπρίους-Τουρκοκύπριους. Με ποιο τρόπο θα μπορούσε να βοηθήσει την επίσπευση (1) Κατασκευής 2 αποχωρητηρίων στο προαύλιο της εκκλ. Αγίου Γεωργίου Πάνω Κερύνειας (2) Συμπλήρωση συντήρηση και άσκηση θρησκευτικών δικαιωμάτων Κερυνειωτών στην εκκλ.Αρχαγγέλου Μιχαήλ Κερύνειας (3) Συμπλήρωση διάσωσης Νοπογραφίας Αγίας Μαύρης-Χρυσοκάβας του 10ου αιώνος μ.Χ, (4) Τοποθέτηση στέγης στον ναό Παναγίας Χρυσοπολίτισσας στο λιμάνι (5) Επισκευή περιτοιχίσματος κοιμητηρίου Κερύνειας και επανόρθωση εσωτερικού?

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 4. %ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%85

  Αγαπητέ Γλαύκο

  Υπάρχουν ήδη κανάλια επικοινωνίας και συνεργασίας που μπορούν να αξιοποιηθούν για τα θέματα που αναφέρεις. Είναι από τη μια η Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά στην οποία μπορεί να τεθεί το θέμα της Αγίας Μαύρης-Χρυσοκάβας και από την άλλη η διαδικασία του διαθρησκευτικού διαλόγου στην οποία μετέχουν και η Εκκλησία της Κύπρου και ο τουρκοκύπριος Μουφτής.

  Αν χρειάζεται η βοήθεια μας είτε για διευκόλυνση των πιο πάνω επαφών είτε για οτιδήποτε άλλο, είμαστε στη διάθεση σας.

  Share
  VN:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 2 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 5. Αξιότιμη βουλευτή κα. Ελένη Μαύρου,

  Eίμαι ιδιοκτήτης κληρονομικού διαμερίσματος, το οποίο αποφάσισα να ενοικιάσω, για να εξασφαλίσω στην οικογένεια μου, μια πιο άνετη ζωή. Ωστόσο έπεσα θύμα, ενοικιαστών οι οποίοι δεν καταβάλλουν το ενοίκιο, ούτε και πληρώνουν κοινόχρηστα.

  Επικοινωνώ μαζί σας, ευελπιστώντας ότι θα προωθήσετε και στην Κύπρο, ανάλογες νομοθεσίες που υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχει η δυνατότητα άμεσης έξωσης των ενοικιαστών, που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

  Ο δρόμος των δικαστηρίων είναι και μακροχρόνιος, στοιχίζει πάρα πολλά, ενώ στο τέλος της ημέρας είναι σχεδόν αδύνατο να πάρεις τα οφειλόμενα. Και το χειρότερο είναι ότι ο ενοικιαστής καταστρέφει το διαμέρισμα, χωρίς να υπάρχει τρόπος να πληρώσει τις ζημιές.

  Στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, φωτογραφίζεται το σπίτι κατά την ενοικίαση και πρέπει την ώρα που θα φεύγει ο ενοικιαστής να το παραδώσει στην ίδια κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχουν αυστηρές νομοθεσίες και καλείται ο ενοικιαστής να πληρώσει τις ζημιές.

  Την ίδια ώρα, εγώ ως νομοταγής πολίτης, πληρώνω ένα σωρό φόρους, χωρίς να μπορώ να εκμεταλλευτώ την περιουσία μου. Αντιθέτως συνεχώς ζημιώνω από την όλη κατάσταση.

  Σας παρακαλώ και πάλι να φροντίσετε να εναρμονιστούν οι κυπριακές νομοθεσίες, με τις ανάλογες ευρωπαϊκές νομοθεσίες. Η κατάσταση είναι τραγική και δεν μπορώ να κάνω οτιδήποτε στο πλαίσιο πάντα των νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Είμαι πάντοτε στη διάθεση σας, για περισσότερες πληροφορίες.

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
  • %ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%85

   Αγαπητέ κ. Μάρτιν

   Είναι γεγονός ότι οι διαδικασίες στις οποίες είναι αναγκασμένος να καταφύγει ένας ιδιοκτήτης εως ότου φτάσει στην έξωση και στην ανάκτηση των οφειλόμενων ενοικίων είναι περίπλοκες και χρονοβόρες.  

   Τα παράπονα που φθάνουν συχνά κοντά μας για παρόμοια θέματα, καταδεικνύουν ότι η υφιστάμενη νομοθεσία χρήζει εκσυγχρονισμού. 

   Μεταξύ άλλων, αντιλαμβάνομαι ότι θα πρέπει να υπάρξει μια κοινή νομοθεσία και απλοποίηση των διαδικασιών για όλα τα ακίνητα, για όλων των ειδών ενοικιάσεις και για όλες τις περιοχές. Δυστυχώς, σήμερα, ακόμη και να εκδοθεί απόφαση του Δικαστηρίου, ο ιδιοκτήτης πρέπει να προχωρήσει σε επιπρόσθετες αιτήσεις και διαδικασίες για να ανακτήσει την κατοχή του υποστατικού του και να εισπράξει τα οφειλόμενα ενοίκια.

   Είναι από τα θέματα που μας απασχολούν συνεχώς αλλά χρειάζεται σοβαρή προεργασία από τη Νομική Υπηρεσία για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές.

   Share
   VN:F [1.9.16_1159]
   Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Στείλε την ερώτησή σου

Αν ο Βουλευτής απαντήσει στην ερώτηση σου, θα ειδοποιηθείς μέσω email!

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και το κώδικα δεοντολογίας του vouliwatch Cyprus