Δημοκρατία Επόμενης Γενιάς

Navigation Menu
%ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%83-%ce%b3%ce%b9%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%cf%83

Μιχάλης Γιωργάλλας

Κοινοβουλευτική Ιδιότητα
Εκπρόσωπος της Αλληλεγγύης στη Βουλή
Περιφέρεια:
Αμμοχώστου

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στον κατεχόμενο Μαραθόβουνο Αμμοχώστου στις 20 αρτίου 1968. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο. Είναι χημικός μηχανικός και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής τον Μάιο του 2016.


Δεν υπάρχουν καταχωρημένα νέα από τον/την βουλευτή.


  Ερωτήσεις : 5

  Απαντήσεις : 1

 1. Ποια η θέση σας για την Επιτροπή Σιτηρών; Πρέπει να παραμείνει ως έχει ή συμφωνείτε με τις προθέσεις της κυβέρνησης για κατάργηση της και γιατί;

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 4 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 2. %ce%bc%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%83-%ce%b3%ce%b9%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b1%cf%83

  Η Επιτροπή Σιτηρών αντιμετωπίζει σήμερα προβλήματα βιωσιμότητας γιατί καμιά από τις Διοικήσεις που ανέλαβαν διαχρονικά τη διαχείριση της, δεν πήρε τις αναγκαίες τολμηρές αποφάσεις για να εξορθολογιστεί και να εξυγιανθεί η λειτουργίας της.
  Σήμερα το ψηλό λειτουργικό της κόστος επιβαρύνει τις τιμές των σιτηρών που εμπορεύεται η Επιτροπή, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η θέση στην αγορά των ιδιωτών εμπόρων. Οι ιδιώτες πωλούν πιο κάτω από τις τιμές της Επιτροπής όμως οι τιμές αυτές είναι ιδιαίτερα ψηλές για τους γεωργούς τους κτηνοτρόφους και τους καταναλωτές που καλούνται να πληρώσουν είδη πρώτης ανάγκης όπως το γάλα, το κρέας και το ψωμί που οι τιμές τους επηρεάζονται από τις τιμές των σιτηρών.
  Ακόμα η Επιτροπή Σιτηρών αδυνατεί να συντηρεί τα απαραίτητα στρατηγικά αποθέματα, τα οποία θα διασφαλίζουν την επισιτιστική ασφάλεια σε περίπτωση κάποιου ανεπιθύμητου γεγονότος. Η λύση σε αυτά τα προβλήματα δεν είναι η διάλυση της Επιτροπής Σιτηρών. Η ομαλή λειτουργία και η ισορροπία της αγοράς επιβάλουν το κράτος να διατηρήσει ρόλο στην αγορά σιτηρών.
  Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω θεωρώ ότι η Επιτροπή Σιτηρών δεν πρέπει να καταργηθεί αλλά να εκσυγχρονιστεί και να μεταρρυθμιστεί ώστε να μειωθεί δραστικά το λειτουργικό της κόστος, να αποκτήσει ευελιξία, διαφάνεια και να διατηρήσει τον στρατηγικό της ρόλο στον τομέα των σιτηρών στον τόπο μας.

  Share
  VN:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 8 :: Το βλέπουν Αρνητικά 1
 3. Σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής έχει ασχοληθεί; Και αν, τί έχετε διαπιστώσει και τί θα πράξετε έτσι ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον των φοιτητών;

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 3 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 4. Θεωρώ, ότι η αντιμετώπιση της Τουρκίας δεν είναι σωστή. Παραβιάζει την Κυπριακή ΑΟΖ με συνεχείς και προκλητικές Navtex!

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 5. Θεωρώ ότι η στάση της Τουρκίας είναι πολύ προκλητική αναφορικά με το φυσικό αέριο και το κυπριακό. Οι τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν βοηθά πουθενά.

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0
 6. Θεωρώ, ότι αναφορικά με τις ναρκωτικές ουσίες στα σχολεία πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό!

  Share
  VA:F [1.9.16_1159]
  Το βλέπουν θετικά 0 :: Το βλέπουν Αρνητικά 0

Στείλε την ερώτησή σου

Αν ο Βουλευτής απαντήσει στην ερώτηση σου, θα ειδοποιηθείς μέσω email!

Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους όρους χρήσης και το κώδικα δεοντολογίας του vouliwatch Cyprus